24 Ekim 2011 Pazartesi

The Emissary - The Emissary [EP]

Yeni nesil genç post-hardcore gruplarından olan Houston'lı grup The Emissary, debut EP'leri The Emissary ile karşımızda bugün. 2010 yılının başında vokalist Dan Rangel'in uzun uğraşları sonunda kurulan The Emissary, bu senenin Nisan ayına dek lokal konserlerle ve kayıt çalışmalarıyla oldukça iyi tecrübe edinmişti. Nihayetinde 9 Nisan 2011 tarihinde şimdi değerlendireceğimiz ilk EP'leri yayımlandı ve bu çalışmaları ile oldukça da güzel tepkiler aldılar. Sound olarak tipik post-hardcore kalıplarına bağlı kalmamaya çalışarak ve ufak tefek elektronik öğeleri de karıştırarak gerçekten klas bir çizgi yakaladıklarını söylemek mümkün. Zira gerek vokal performansı olarak, gerekse parça trafikleri bakımından belirgin farklılıklar söz konusu.

EP'ye geçecek olursak, açılış parçası "Buildings" genel anlamda bir dans müziği ritmleriyle başlamasına rağmen vokal Dan'ın da girişiyle değişik bir başlangıca imza atıyor. İkinci parça "Arrive" ise clean vokallerle başlayıp ortalara kadar post-hardcore havasında giden bir çalışma; fakat gitarist Wes Edmonson'ın brutal vokalleri ve ara geçişlerden sonra -patlayarak- başlayan breakdown'lar parçaya çok leziz bir tat katmış. EP'nin üçüncü parçası "Gentle Ben" sağlam bir riff ile açılışı yaparak metalcore sularında yüzen ritmlerle nakarat kısmına kadar ulaşıyor. Bu parçada özellikle davulda Josh Diaz'ın performansı dikkat çekici; ataklarda oldukla güçlü bir stile sahip ve zilleri sıkça kullanmasıyla da aynı ölçüde teknik. Kaydın en uzun parçası olması sebebiyle bol inişli çıkışlı bir trafik mevcut; sonlara doğru clean gitar tonlarıyla akan bir geçiş ve ardından yarattıkları güçlü breakdown atağı kesinlikle takdire değer. Bu parçanın kapanışıyla dördüncü parça "This Is Who We Are"'ın başlangıcı kesişiyor ve önceki parçanın kapanış ritmleriyle yeni bir açılış yapılıyor. Ana gitarist Chad Henderson'ın harikulade giriş riff'ini Josh'un güçlü davul atağı devam ettirirken, nakarat kısmına gelene kadar enfes trafikler ile karşılaşıyoruz. Clean vokalli nakaratın doğurduğu post-hardcore kuvvetinde bir breakdown, özellikle tiz tondan işleyen riff'ler ile bezenerek enfes bir manzara oluşturmuş. Bu değişik çalışmayı aşağıdaki linkten dinleyebilirsiniz :



Beşinci sırada karşımıza çıkan enstrümantal "Interlude" sonrasında EP'nin altıncı parçası "Albatross", güçlü bir breakdown ile kapıları açıyor ve içeri süzülüyor. "Albatross"u metalcore sound'una en yakın olan parça olarak belirtebiliriz -ki clean vokallerin azlığı (daha doğrusu brutal vokallerin ve breakdown'ların yoğunluğu) bunu net bir şekilde kanıtlıyor. Nitekim synth efekleriyle de hafifçe desteklenmiş muazzam bir breakdown parçanın ortasında kulaklarımızı doldurarak güçlü bir sarsıntıya yol açıyor. Outro kısmındaki atak+breakdown ise saklı kalsın, mutlaka merak edilmeli!

Son sırada ise "Please Come Home" adlı akustik parçaları bulunuyor ve sakin bir kapanış olarak EP'deki güçlü parçaların yanında bir farklılık yaratarak ekstra bir puan daha kazandırıyor. 

Yaş ortalamaları henüz 20 bile olmayan bu gençlerin enstrüman hakimiyetleri ve son derece düzgün gelişmiş teknikleri, ilerde de çok şık işler yapacaklarının bir işareti sanki. Özellikle akustik parçalarındaki performansı dikkatle dinlerseniz, hem vokalist Dan Rangel'in hem de gitarda Wes'in keyif yaratan havalarını yakından hissedebilirsiniz. Kesinlikle takip etmeye ve dinlemeye değer.

Parça Listesi :
01 Buildings
02 Arrive
03 Gentle Ben
04 This Is Who We Are
05 Interlude
06 Albatross
07 Please Come Home (Acoustic)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder