12 Aralık 2011 Pazartesi

In The Midst Of Lions - Shadows

Az çok birbirlerine yakın zamanlarda yayımlanan metalcore ve deathcore tabanlı albümler arasından göz ardı edilemeyecek kadar sivrilen ve önce kulaklarda, ardından da dinleyicinin ruhunda değişik kıvılcımlar yaratan albümleri çekip çıkarmak bazen beklediğinizden daha güç olabiliyor. Bu sık işleyen trafiğin arasında St.Louis menşei In The Midst Of Lions'ın son çalışması Shadows ciddi ölçüde ön plana çıktı ve iyi bir değerlendirmeyi hak etti. Bana kalırsa, Christian metal kapsamında gerek sözleri, gerek yarattığı duygu bakımından For Today, Saving Grace, veya bir Creations ayarında olduğu söylenebilir; ancak müzikalite bakımından For Today'in breakdown genişliğiyle, Saving Grace'in hardcore ritmleriyle veya Creations'ın karmaşık riff'leriyle birleşmiş bir sound getiriyor karşımıza In The Midst Of Lions
Önceki iki albümlerine nazaran Shadows oldukça farklı bir ayara sahip. 2009'da çıkardıkları debut albümleri Out Of Darkness sanki bir başlangıç aşamasıydı, hemen bir sene sonrasında Facedown Records etiketiyle çalışmaya başladıklarından sonra yayımladıkları ikinci albümleri The Heart Of Man "olmuş" dedirmişti. Fakat Aralık 2011 itibariyle piyasaya sürdükleri 3. albümleri Shadows, kesinlikle şimdiye kadarki en iyi işleri. Albümdeki 10 parçanın hepsi birbirinden dolu, hepsi birbirinden güçlü ve kaliteli; elbette bu aşamada albüm yapımcısı Zack Ohren'e de ayrı bir teşekkür yollamak gerekiyor. Deathcore açısından bulunabilecek her türlü yoğunluk mevcut bu albümde; brutal breakdown'lar, inanılmaz riff'ler ve sololar ile enerjisi hiç düşmeyen bir ritm bombardımanı sizi bekliyor diyebilirim. 

Hepsinden fazla dikkatimi çeken ise, gitaristler Ryan McAllister ile Sam Penner arasındaki muazzam uyum oldu. Özellikle Ryan'ın soloları o muhteşem breakdown'ların üstüne öyle güzel yayılmış ki, notalar sanki akıyor bomba etkisi yaratan ritmlerin üzerinden. Bu kaotik ortamı güzelleştiren de işte bu metalcore diyalektiği; bir yandan melodilerle içinize işlerken diğer yandan breakdown'ları peşpeşe önünüze çıkartarak deprem yaşamanızı sağlamak! Matt Janssen'in vokallerdeki enfes performansı da gözlerden kaçmıyor; sound yeterince deathcore ayarında değilmiş gibi bir de onun deathcore brutalleri biniyor ritmlerin üzerine. Sonuç ise : Shadows.

2011'in mutlaka dinlenecek albümleri sıralamasında ilk 10'a rahatlıkla girebilecek bir albüm; öne çıkan parçaları ise "Cry Of The Oppressed", "The Call" ve "Take Your Place" olarak belirtebilirim, çok güç bir ayrım yaparak. Öyleyse :
"This is where the change begins!!!"

Parça Listesi :
1. False Idols
2. The Call
3. Take Your Place
4. Overcome
5. Cry of the Oppressed
6. New Beginnings
7. An Offering
8. Hardened Hearts
9. Prepare the Way
10. One for All

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder