24 Ekim 2011 Pazartesi

Elitist - Earth [EP]

Los Angeles şehrinin güzide metalcore gruplarından biri olan Elitist, geçtiğimiz hafta çıkardığı yeni EP'si Earth ile yeniden gözleri üzerine çekmeyi başardı. Debut EP'leri Caves'te olduğu gibi az ama öz denilebilecek nicelikte parçaları bulunmakla birlikte, djent-metalcore karışımı sound'un en progresif hallerinden birini sunabildikleri su götürmez bir gerçek. Üstelik, önceki kayıtlarında varolan kadronun çoğunluğu Aralık 2010 itibariyle değişmiş olmasına rağmen kalitelerinden en ufak bir ödün vermişe benzemiyorlar. Geçen sene grupta bulunan vokalist Jacob, yerini Alex DeHeart'a bırakırken davulda da artık Andrew Slane sahne almakta. Earth adlı EP'leri de kanıtlıyor ki, grubun ahengi önceki çalışmalarına göre daha da artmış ve aynı zamanda müzikaliteleri de bir adım öteye taşınmış. 

Albümü incelediğimizde, ilk parça olarak "Pulse" göze çarpıyor ve parça kısa bir Interlude olmasına rağmen progressive djent sound'undan enfes örnekler sunuyor. Özellikle gitaristler Julian Rodriguez ve Sean Hall'un uyumu olağanüstü; "djent breakdown'u nasıl oluyor?" sorusunun kesin bir cevabı olarak sunulabilecek bir açılış "Pulse". İkinci sırada "Specter" karşımıza çıkıyor. Güçlü riff'lerle ve davulda Andrew'in harikulade ataklarıyla başlayan parça, hızını hiç kesmeden tüm progresif öğeleri seçkin şekilde harmanlayarak ortaya tadına doyulamayacak bir esere dönüştürüyor kendini. Enstrümantal olarak birbirlerini o kadar güzel tamamlıyorlar ki, çok ama çok karmaşık trafiklere karşın hiçbir şekilde aksamıyorlar ve son derece etkili bir performans ortaya koyuyorlar. 

Üçüncü parça "Of Creations" ise sarsıcı bir tempoda başlayarak gerek davulla bas uyumu, gerekse riff'lerin kalitesi bazında çok farklı bir deneyim yaratıyor; vokallerde Alex'in performansı son derece sağlam, kalın scream tonu bakımından Tim Lambesis'e de yaklaştığını fark etmemek mümkün değil! Parçanın kapanışına adım adım yaklaşırken başlayan davul atağı ise başlıbaşına bir keyif kaynağı. Hemen ardından ise EP'nin bana göre en muazzam parçası "Fracture" geliyor -ki hem hızıyla, hem de progresif derinliğiyle kesinlikle en dikkat çekici eser. Açılışı harikulade bir breakdown ile yaparak bir nevi enerji patlaması yaşatıyor, ancak ilerleyen saniyelerde o kadar keyifli riff'ler ve geçişler mevcut ki trafiğinde boğulmak yerine orada yaşamayı tercih ediyorsunuz! Sololarıyla, breakdown'larıyla kelimenin tam anlamıyla bir "zirve" noktası Elitist için. Bu "elitist" eseri dinlemek için aşağıdaki linkte tıklamanız yeterli :


Albümdeki sonraki parçalar ise Spector, Of Creations ve Fracture'ın enstrümantal versiyonları -ki bu parçaları özellikle kulaklıkla dinlediğinizde, ne kadar mükemmel bir kayıt olduğuna tekrar kanaat getirmiş olacaksınız. Vokaller çıkarıldığında bile bir o kadar etkili, bir o kadar kaliteli parçalar ve dolayısıyla grubun teknik altyapısı hakkında da ciddi ipuçları vermekte. Elitist, toplam 1 sene içinde çıkardıkları iki ayrı EP ile uzun metrajlı bir full albümün sinyallerini de veriyor gibi. Dört gözle bekliyoruz!


Parça Listesi :
1. Pulse
2. Specter
3. Of Creations
4. Fracture
5. Specter (Instrumental)
6. Of Creations (Instrumental)
7. Fracture (Instrumental)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder