27 Ocak 2012 Cuma

Entities - Luminosity [EP]

Bu seneyi baz alırsam, ilk kez Amerika sınırları içersine giren bir makale olacak gibi gözüküyor bu akşamki yazım. Evet, Sacramento'lu djent grubu Entities 2012 yılının ilk ayını bitirmek üzereyken debut EP'leri olan Luminosity'yi yayımladı ve canlı kanlı bir gidişat sürdüreceğimizin sinyallerini vermiş oldu iyiden iyiye.

Geçtiğimiz senenin başında kurulan grup, bütün sene boyunca dijital ortamda başladıkları kayıt çalışmalarını ilerleterek ilk adım için 13 Ocak 2012 tarihini seçti. Luminosity'nin 6 parçalık oldukça keyifli bir djent çalışması olduğunu söylemeliyim ilk olarak. Zaten djent gibi komplike bir tarzı bu denli süsleyerek sunmaları son derece dikkat çekici oldu ve öte yandan bunu vokallerle destekleyerek çoğu djent grubundan bir adım öne çıktılar. Zira bilen bilir, o takip edilmesi güç ritmlere scream vokallerle eşlik etmek bir vokal için en zorlu deneyimdir. Fakat Ian Robertson bunu gerçekten en iyi şekilde yapıyor; güçlü brutal'i özellikle iniş çıkışlı djent breakdown'larına muazzam şekilde uyum sağlıyor.

Ayrıca parçalarda kullanılan gitar tonlarına da değinmeden edemeyeceğim. Grupta bulunan üç gitarist Anthony Garrison, Cody Jarvis ve Phil Water arasında kelimenin tam anlamıyla harikulade bir uyum mevcut -ki bu da trafiklerin tamamına yansıyor. İki gitarist ritm giderken diğeri clean tonlarda armoniler yaratıyor, ani bir geçişten sonra Cody'nin kısa soloları trafiğe dahil oluyor fakat clean efektler de arkadan halen devam ediyor... Çok da uzun olmayan parçaların içine öyle güzel dağıtılmış ki bu öğeler, enerjinin, coşkunun ve "djent" kaotizminin tüm yoğunluğunu iliklerine kadar hissediyorsunuz. Öte yandan, grubun davulcusu Brandon Damman da olağanüstü bir tekniğe ve ritm kulağına sahip olduğunu kaydın tamamında kanıtlıyor dinleyicilere. Bazen hızını takip edemiyorsunuz, ancak o yine yoluna hatasız bir şekilde devam ediyor ve akışı hiçbir şekilde olumsuz etkilemiyor. 

Çok mühim bir ipucu, "Magnetic Anomaly" adlı parçalarına ise Modern Day Babylon gitaristi, klavyecisi, beyni Tomáš Raclavský gitarıyla eşlik ediyor! Dinlemeden önce kulakları  iyice açmakta fayda var!

Senenin daha başındayız, fakat piyasa son derece aktif ve kreatif gözüküyor. Durum böyle olunca bize de dinleyip değerlendirebileceğimiz çok sayısa materyal ulaşmış oluyor; bu yüzden bu nimeti sonuna kadar sahiplenmemiz ve bu şansı iyi kullanmamız gerekiyor. Eğer şimdiye dek bu başlangıcı yapmamış olanlar varsa, Entities'in bu muhteşem kaydına kulak kabartmalı. Zira tavsiye benden, kaçan balık büyük olur!

Bir sonraki makalede görüşmek dileğiyle, esen kalın...

Parça Listesi :
1. Path Of Totality
2. Desolate Tranquility
3. Relative Theory
4. Luminosity
5. Magnetic Anomaly
6. Dark Matter

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder