5 Ocak 2012 Perşembe

Awake The Agony - Dual Reality [EP]

Öncelikle herkese mutlu ve sağlık dolu, bol keyifli ve kesinlikle bol kazançlı bir 2012 yılı diliyorum. Yeni bir seneye adım attığımızı yeni yeni fark edebildiğimiz şu günlerde, senenin ilk albümleri de yavaştan piyasaya düşmeye başladı. Onlardan biri de İtalyan beşli Awake The Agony'nin geçtiğimiz ayın başında çıkan debut EP'leri Dual Reality oldu ve gerçekten de müzikal anlamda seneye çok sağlam bir başlangıç yapmamızı sağladı. Trieste'li grubun 2009'dan beri birarada olup oraya koydukları en büyük kayıt bu gözükmekte, zira onca konser deneyiminden sonra böylesi klas ve güçlü bir kayıt çalışması beklenirdi. Fakat genel anlamda bakarsak gerçek bir 'grup' performansı sergilediklerini söylemek mümkün; EP kısa olsa dahi içeriği dopdolu ve bu doluluğun artık kabuklaşmış bir grup uyumundan ortaya çıkmış olduğu da göz ardı edilemeyecek bir gerçek. 

6 parçalık EP'de özellikle breakdown tempoları inanılmaz vurucu ve etkili; zannedersem grup elemanları da ilk olarak az zamanda dinleyici çok ve içten sarsmayı hedeflemiş olmalılar. Olabildiğince zor geçişler, armonik trafikler ve inişli çıkışlı melodilere aniden giriveren breakdown'lar ile dinleyiciye gerçek bir metalcore ziyafeti çektirdiklerini söylemek gerek. Hani gitar tonları biraz daha dijitale yakın olsa tam anlamıyla djent ritmleriyle karşılaşacağız; üzerinde oldukça kafa yorulan parçalar söz konusu iken, işte bu noktada prodüksiyonun da hiç boş olmadığı anlaşılıyor. 

EP'nin en 'zamanötesi' parçalarından biri olan ve EP'ye ismini veren "Dual Reality", video klibiyle birlikte aşağıdaki linkten izlenebilir/dinlenebilir : 


Bu özel çalışmayı 2012'nin ilk albümleri arasına koymamın sebebi, hem Avrupa'nın metalcore sahnesinde iyi bir noktaya geleceklerine inandığım Awake The Agony'nin ismini duyurmak, hem de sene bazında artık Amerika'ya olan bağlılığın biraz olsun azalmasını ummak oldu. Zira bu gibi yeteneklerin de çoğalması kesinlikle müzikalitenin artı yönde değişmesini sağlayacaktır -ki bu başlangıç bile çok şey kanıtlamakta. Dual Reality, senenin ilk dinlenilmesi gereken çalışmaları arasında yer aldı bile, şimdiden.

Bir dahaki makalede görüşmek üzere, esen kalın...

Parça Listesi :
1. Quasar
2. Hall Of The Two Truths
3. Horizon Of Events
4. Chained Hands
5. Dual Reality
6. Zeta Orionis

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder