6 Ocak 2012 Cuma

Novel Of Sin - Sound Of Existence

Görünüşe bakılırsa, 2012'ye İtalyan grupların performansları büyük damga vuracak gibi gözüküyor. Onlardan biri de Aralık 2011 itibariyle debut albümlerini piyasaya süren Ravenna'lı grup Novel Of Sin. Grup, 2011'in başlarında çıktıkları yolda onlarca sağlam grupla -Texas In July, After The Burial, The Eyes Of A Traitor, Heart In Hand ve daha bir çoğu- aynı sahneyi paylaşarak sürekli gelişti ve büyük aşama kaydetti. Sound Of Existence debut'ları da bu gelişmelerini doğrulayan ciddi bir çalışma olarak göze çarpmakta.

Sound olarak Emmure, Bring Me The Horizon ve Impending Doom arasında gidip gelen ilginç bir spektrumları mevcut; vokalde Davide kesinlikle Emmure vokali Frankie Palmeri'den büyük ölçüde etkilenmiş. Öte yandan breakdown konusunda da metalcore/deathcore kırması bir ağırlık söz konusu, zira "A Key For Nowhere" ve "Fragile" gibi parçalarında yer alan breakdown'lar metalcore tonlarıyla başlayıp sonlara doğru daha kalın tonlara dönüşerek deathcore'a ciddi biçimde göz kırpıyor. Parçalarda işleyen trafik oldukça inişli çıkışlı ve ton bakımından olmasa da en azından trafikler göz önüne alındığında bir djent etkisi de seziliyor. Böyle bir vokalle ve cayır cayır distortion kullanılan gitarlarla birleştiğinde ortaya gayet ilgi çekici ve dolu dolu bir kayıt çıkıyor.

Sound Of Existence'in en fazla yerilebilecek yanı ise Davide'in lirikal performansının pek anlaşılamaması, zira parçaların sözlerini onun vokallerinden çıkarabilmek oldukça güç. Elbette canlı performanslarda grubun komple müzikalitesi öne çıkacağından dolayı muazzam mosh ortamları yaratabilecekleri aşikar, fakat kayıt açısından şimdikinin bir kaç adım daha ötesine gidebileceklerini de görebilmek zor değil. Nitekim özellikle vokal tonları parçalarda kısmi bir monotonluğa yol açarken, akıcı trafikler ile gitar ve bas tonlarının fonu müthiş şekilde doldurmasıyla birlikte bu olumsuzluk bir nevi dengelenmiş oluyor. Yine de ortaya çıkan çalışma kesinlikle takdire şayan. Bu albümün kısa bir teaser'ı aşağıdaki linkten dinlenebilir :
Çizme topraklarında giderek daha sık duymaya başladığımız metalcore örnekleri bu hızda ilerlerse, bu sayfada senenin ortalarına gelmeden çok sayıda Avrupai makale okunabilecek. Daha iyilerini de göze çarptıkça burada paylaşacağım. 

Bir sonraki yazıda görüşmek dileğiyle, esen kalın...

Parça Listesi :

01. 728(16)102
02. Voices, Prayers And Remembrances
03. Alone Through The Tides (feat. Scott Kennedy)
04. Dethroned
05. A Key For Nowhere
06. I've Stared In The Face Of Life
07. Fragile
08. Ghost Of Existence
09. Extinguish
10. Fragile 1.9 (Matta vs Demon Kidz Remix)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder