11 Ocak 2012 Çarşamba

Versions - A Clearer View

2012'nin İtalyan grupların yılı olacağını önceden bilseydik, sanırım bu kadar heyecan verici bir başlangıç olmazdı bizim için. Lucca bölgesinden aramıza katılan beşli Versions da yeni yıla yepyeni bir bombayla girmiş oldu ve İtalya bayrağının metalcore sahnesinde dalgalanmasını devam ettirdi bir nevi. 


Metalcore ile post-hardcore bileşimini olabildiğince hoş bir lezzetle sunan grup, geçtiğimiz sene çıkardıkları The Lights Are Fading adlı albümleriyle de oldukça büyük sükse yapmıştı. O albümlerindeki müzikaliteyi bir adım da yukarı taşıyan yeni albümleri A Clearer View ile de isimlerini uzunca bir müddet daha duyuracaklara benziyor. Vokallerde Sam Pullinger'in scream ve clean'leri ile özellikle davulcu Nicolò Tofanelli'nin breakdown'larda göze çarpan sert tekniği oldukça dikkat çekiyor. Parçalarda daha çok metalcore'un melodik özelliklerini öne çıkarırlarken, aynı parçada bir anda djent ile post-hardcore arası farklı bir denge kuran, anlaşılması zor bir stilleri var. Çok değişik noktalara kısa ve clean geçişler koyabiliyorlar, "The Departure" parçalarında olduğu gibi; tarz tayflarını da gayet geniş tutuyorlar, harikulade bir breakdown ile açılan ve başlangıç temposuyla bir deathcore sound'unu andıran "Things You Thought You Knew" parçalarında olduğu gibi. Özellikle clean vokallerin gitar tonlarına enfes bir şekilde uyum sağladığını söylemeliyim -ki grubun post-hardcore yakınlığını sağlayan etkenlerden biri de bu. Öte yandan şöyle bir ipucu da vereyim, "This Is A Consequence" adlı parçalarında konuk vokal olarak Fransız symphonic deathcore grubu Betraying The Martyrs'in vokali Aaron Matts boy gösteriyor!


Dikkatimi çeken diğer nokta ise; grubun basçısı Stefano Pellegrini'nin bası diğer gitarlardan çok daha kalın tonda bir akora sahip veyahut miksajı o şekilde ayarlanmış, fakat bu durum özellikle drop'lu parçalarda öyle güzel bir sound ortaya çıkarıyor ki gitar trafikleri akıcı ritmlerle havada süzülüyor sanki. Elbette bu noktada gitarların uyumundan sözü açmak gerekiyor, zira gerçek anlamda zor riff'leri son derece rahat bir şekilde birleştirmeyi başarmışlar.


Bu kez albümden örnek bir parça koymuyorum; zaten toplamı 24 dakika olan bu farklı albümün tamamının dinlenmesi çok daha etkili olacaktır. Kısa gibi görünen fakat hiç de göründüğü gibi olmayan bu sağlam albümü mutlaka dinleyin, asla pişman olmayacaksınız.
Bir sonraki makalede görüşmek dileğiyle, hoşçakalın...


Parça Listesi : 
1. Rearranging Landscapes
2. Foundations
3. Pointless Routines
4. Things You Thought You Knew feat. Daniele Nelli
5. Misplaced
6. Closed Mouth Discussions
7. The Departure
8. This Is A Consequence feat. Aaron Matts
9. Loosing Touch
10. A Clearer View

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder