4 Şubat 2012 Cumartesi

Bleeding Through - The Great Fire

Yıl olmuş 2012, artık neredeyse 12. müzik yıllarını tamamlayacak olan Bleeding Through'yu tanımlama ihtiyacı duymuyoruz haliyle. Fakat 7. stüdyo albümleri "The Great Fire" kesinlikle özel bir parantezi hak ediyordu, biz de hak ettiğini vermek için buradayız!

Bilirsiniz, BT'nin sound yapısında en çok öne çıkan senfonik öğelerdi ve bunu sağolsun klavyenin başındaki Marta Peterson 2003 yılından beri muazzam bir şekilde sağlıyordu. Ancak bu kez, varolan senfonik kakafoniye bir de gitarların ton uyumu eklenince ortaya çok daha lezzetli bir yapım çıkmış olduğunu gördük. Bu cümleden daha önceki çalışmalarında hep uyumsuz gitarlar söz konusuydu gibi bir izlenim oluşmasın; yalnızca, yeni albümlerinde gitarların özellikle vokaller ve ritmlerin arkasında kalarak daha çok "ton" açısından bir ağırlık koyduğu gözüme çarptı. 

Albümü dinlemeden önceki ilk tahminlerim, 2010'da çıkardıkları self-titled albümlerindeki metalcore kalıbına daha sıkı girebilmiş olan o küt sound'u burada da devam ettirmiş oldukları gibiydi. Esasen interlude şeklindeki ilk parça "The March" ve hemen ardından gelen "Faith In Fire" bu konudaki fikrimi bir miktar sarstı, zira bu iki parçada kullanılan senfonik efektleri şimdiye dek hiçbir çalışmalarında duymamıştım. Özellikle albümün üçüncü parçası "Goodbye To Death" bahsettiğim efektler bakımından muazzam örnekler sunuyor karşımıza; inişli çıkışlı klavye trafikleri çok keyifli ama bir o kadar da gerilimli bir hava katmış parçaya. 

Vokal Brandan Schieppati yine hemen her parçada çılgın vokallerinin farkını göstermiş; sanırsam davul tonlarını bile bastırabilen nadir vokallerden biri kendisi fakat bunda tabi miksajın da oldukça büyük önemi var. Bleeding Through'nun her albümünde görebileceğimiz türden sert vokaller diğer enstrümanların bir miktar üstüne çıkıyor, tabi ambiansa ayrı bir rüzgar katıyor mu? Kesinlikle evet! 

14 parçalık bu upuzun albümde her parçanın ayrı bir enerjisi, ayrı bir kuvveti mevcut ve bu albüm bize gösteriyor ki, ister 7. ister 17. albümleri olsun aynı çizgiyi ve kaliteyi sürdürebilecek potansiyeli var bu adamların. Bana kalırsa bu albümde öne çıkan parçalar "Starving Vultures", harikulade piyano girişiyle "Walking Dead", çok sağlam metalcore ataklarına evsahipliği yapan "Trail Of Seclusion" ve "Back To Life" ile ilk çıkan single "Faith In Fire" olarak gözükmekte. Biraz daha heyecan yaratması açısından "Faith In Fire" sizlerle birlikte olsun, bakalım beğenecek misiniz :


En kısa zamanda dinlenilmesi gereken bir albüm olduğunu söylememe gerek yok sanırım; BT'nin sevenleri yine sevecek, tanıyanlar ise pek şaşırmayacak. Tanımayanlar ise -her ne kadar varlıklarına pek ihtimal vermesem de- bu albümle on numara bir başlangıç yapabilirler.

Sonraki yazıya dek, esen kalın...

Parça Listesi :
1.  The March
2.  Faith in Fire
3.  Goodbye to Death
4.  Final Hours
5.  Starving Vultures
6.  Everything You Love Is Gone
7.  Walking Dead
8.  The Devil and Self Doubt
9.  Step Back in Line
10. Trail of Seclusion
11. Deaf Ears
12. One by One
13. Entrenched
14. Back to Life

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder