25 Aralık 2011 Pazar

Forever Orion - Passion. Love. Harmony.

Bir yanda Elitist'in djent yaklaşımı ve karmaşık ritmleri, diğer yanda ise Misery Signals'ın melodik metalcore öğeleri. Evet, sadece iki İngiliz'in ortak ürünü olan Forever Orion, bu iki grubun sound'larını bir nevi tek çatı altında minimize ederek çok ayrı bir lezzet ortaya çıkarmış oldu ve uzun çalışmalarının ardından 16 Aralık 2011 itibariyle de debut albümleri Passion. Love. Harmony'yi piyasaya sürdü. 

Elitist grubunun gitaristi, çok özel müzisyen Julian Rodriguez ve özellikle ona clean vokallerde eşlik eden yakın arkadaşı Chris Balay tarafından yürütülen Forever Orion projesinin doruk noktası olarak gösterilebilecek debut albümlerinde, metalcore'un tüm melodik öğelerinin estetik bir ambient havuzunda yüzdürüldüğü özgün bir sound kulakları doldururken, yer yer djent'e de yaklaşan kaotik bir hava hissediliyor. Gerek akıcı sololarla, gerekse güçlü ataklarla süslenmiş nakarat sonlarıyla ve sert djent ritmlerine eşlik eden ince tondan yürüyen riff'lerle harikulade bir sentez oluşturmuş oldukları aşikar. Ayrıca albümde yer alan enstrümantal parçaların sayısı da hiç azımsanacak bir oranda değil; yalnızca bu özellikleri bile ikilinin müzikaliteye ne kadar önem verdiklerini gösteriyor. Zira onlar için olay salt metalcore ritmlerini hafif melodilerle birleştirerek bunu sade bir halde sunmak olsaydı, örnekleri artık binlerle ölçülebilecek eser okyanusuna küçücük bir nokta dışında herhangi bir etkileri olmayacaktı.

Albümden öne çıkan parçalar olarak, son derece hafif ve keyifli girişiyle tipik Misery Signals rüzgarları estiren "Answers", bu rüzgarları arkasına alarak sarsıcı ataklarla bir bombaya dönüşmüş "Many Waters" ve kanımca grubun en lezzetli eseri "Harmony." belirtilebilir. Özellikle "Harmony." parçalarını belirtmemin sebebi,varolan djent etkisinin yarattığı enerjiyle birlikte muhteşem armonilerin bu enerjiyle birleşip usulca içinize işleyebilmesi. Sizi tutup aniden içine çekebilecek kadar güçlü bu parçayı aşağıdaki linkten istemediğiniz kadar dinleyebilirsiniz : 


Yılın son haftasına girerken, Aralık ayı itibariyle piyasaya düşen içi 'dopdolu' albümlerden biri de kesinlikle Passion. Love. Harmony olarak göze çarptı. Tükenmeden ve tüketmeden dinlenilmesi, hatta melodiler diyarında dinleyenlerin kendilerine eşsiz yerler edinmeleri de tavsiyem olacaktır. Albümün en büyük sürprizi ise en sonda, fazlası değil, bu ipucu da aklınızda bulunsun! Bir sonraki makalede görüşmek dileğiyle. 

Esen kalın. 
Parça Listesi :
1. Genesis (1:58)
2. Many Waters (3:20)
3. Answers (4:36)
4. New Light (1:35)
5. The Great Escape (3:49)
6. In Memory Of... (4:38)
7. Elevation (3:16)
8. Passion. (2:39)
9. Love. (3:51)
10. Harmony. (4:02)
11. Answers (Instrumental Version) (4:36)
12. Harmony (Instrumental Version) (4:18)
13. Fixation On The Darkness (Killswitch Engage Cover) (3:36)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder