3 Aralık 2011 Cumartesi

Velero - The River


Hardcore ile metalcore arasında varolan o ince doku bazen sihirli dokunuşlarla ve melodilerle kaybolur, ikisinin kısa bir sürede heterojen olarak birleşerek kaynaştığını ve keyifli bir yapı oluşturduğunu fark edersiniz. İndiana menşei gruplardan biri olan Velero da işte bu karışımı layıkıyla oluşturduğunu söyleyebileceğim sağlam bir beşli. Yakın zamanda Get Up Texas, Carry Your Ghost ve The Oppressor gibi sağlam müzikaliteye sahip gruplara her türlü desteği vermiş olan prodüksiyon şirketi First Strike Productions'ın yeni keşfi olmalarının yanında, bu prodüksiyondan çıkan grupların arasında old-school hardcore havasına en yakın duran grup olduklarını da belirtmeliyim. 

İlk albümleri The River ile karşımıza çıkan Velero, özellikle hardcore ritmlerinin arkasından patlayan yüksek baslı breakdown'lar ve tokat gibi çarpan brutal vokaller ile enerjilerini oldukça klas biçimde dinleyiciye aktarıyor. Albümde "Legion of Fearless" ve "Insurrection" gibi nispeten daha kısa ve akıcı parçalarla birlikte "Covetous" ve "Oh, The Trend" gibi uzunluk ve içerik bakımından da maksimum derecede doyurucu parçalar harmanlanmış. İki gitarist Billy Turnbull ve Austin Jones gerçekten de ritm-melodi dengesini harikulade biçimde oturtarak akıcılığı daha da arttırmış ve böylece parça trafiklerinde son derece belirgin bir melodik metalcore etkisi yakalamışlar. Nitekim düz ve basit riff'ler yerine bol armonili ve geçişli riff'ler tercih ederek daha melodik bir sound oluşturdukları aşikar -ki bunun örneğini "A Snake, A Diamond" adlı parçalarında da net bir şekilde görebiliyoruz. Örneklemek için parçayı aşağıdaki linkten dinleme imkanınız da var :
Parçalardaki tüm sözleri yazan adam grubun vokali Aaron Rice; agresifliğini ve duygusal yoğunluğunu hem vokal tekniği, hem de güçlü sözleriyle net olarak aktarabilen vokallerden biri olduğunu göstermiş oldu The River albümü ile. Parmakla gösterilebilecek performanslarından biri "Oh, The Trend" gibi vokali güç bir parçada görülmekle birlikte, parçanın başından sonuna dek enerjisini muhteşem şekilde iletiyor ve lirikal bazda güzel örnekler de sunuyor aynı zamanda. "If you can’t be real to the world be real to yourself. God has called you to be someone. Now go forth, with no hesitation!" gibi canlandırıcı ve doldurucu sözlerle dinleyeni ayrı bir modun içine sokuyor Aaron'un vokali. Öte yandan bu parçada davulcu Mason Gonterman da enfes bir performansı olduğunu söylemeden geçmemek gerek. Merak uyandırıcı ve ilgi çekici bir albüm kapanışı olmuş onun sayesinde.

Yaşam enerjisinin ve kendine olan inancın bolca doldurulabileceği The River albümleriyle ileriki zamanlarda da çok büyük işlerle karşımıza çıkacaklarının bir taahhütünü yapmış oldu Velero. Sonraki çalışmalarını merakla takip edeceğiz. 

Parça Listesi :

1. The Source
2. Legion of Fearless
3. Insurrection
4. Religious Conception
5. Covetous
6. Confluence
7. A Snake, A Diamond
8. Oh, the Trend

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder