16 Kasım 2011 Çarşamba

Like Moths To Flames - When We Don't Exist


Ohio'lu metalcore beşlisi Like Moths To Flames'in debut albümü sonunda karşımıza çıktı. 2009'dan bu yana sürdürdükleri performanslarını 8 Kasım 2011 tarihinde çıkardıkları When We Don't Exist adlı debut'larıyla süsleyen grup, 2 senelik süre zarfında nasıl büyük bir aşama kaydettiklerini adeta üstüne basa basa kanıtlamış oldu. Rise Records'un büyük umutlar beslediği gruplardan biri olmalarının yanında, güçlü sound'larını da kuruldukları tarihten bu yana korumayı başarmış olmaları onlar için mutlak bir artı. "When We Don't Exist" tam bir albüm çalışması olarak onlar için bir ilk, öncesinde ise 2010 tarihli Sweet Talker EP'leriyle oldukça büyük sükse yapmışlardı. Fakat hem prodüksiyon, hem de miksaj olarak bu albüm grubun diğer tüm çalışmalarından fersah fersah ötede. 

Albüm oldukça hafif bir girişe sahip "The Worst In Me" parçasıyla başlıyor, elbette parçanın sonlarına doğru grubun gerçek sound'una şiddetli bir şekilde tanık oluyoruz. İkinci parça "GNF" ise vokalist Chris Roetter'e eşlik eden Upon A Burning Body vokali Danny Leal sürprizi ile öne çıkıyor ve son derece güçlü sözleri, bitmek bilmeyen enerjisi ve özellikle gitaristler Zach Huston ve Eli Ford'un harika uyumları ile doğrudan kulağa hitap eden bir parça olduğunu söylemek mümkün. 

Üçüncü parça "No Hope" enfes breakdown'ları ve sert riff'leriyle öne çıkıyor, özellikle kapanış breakdown'ı tam bir bomba etkisi yaratmakta. Öte yandan basçı Aaron Douglas'ın da clean vokallerdeki hoş performansı gözden kaçmamalı. Hemen ardından gelen "You Won't Be Missed" ise albüm çıkmadan önce yayımlanan Single EP'nin esas parçası idi; melodik ve clean öğelerin harmanlandığı nakaratı ve etkili breakdown geçişleri ile grubun tanıtıcı parçalarından biri olmaya aday bir eser.

Beşinci sıradaki muhteşem parça "Faithless Living" adını taşıyor ve şüphesiz bu parçanın albümdeki en güçlü parçalardan biri olduğunu söylemeliyim. Harikulade ataklarla, sarsıcı breakdown'larla ve son derece keyifli clean vokallerle bezenmiş tam bir metalcore sound kanıtı sanki. Ardından gelen altıncı parça "Your Existence" ise zaten en başında sert bir breakdown ile girerek niyetini belli ediyor ve bu güçlü yumruklarını son saniyeye kadar indirmeye devam ediyor. Tam bir moshpit parçası olmasının yanında, beatdown metalcore havasının sonuna dek hissedildiği nadir eserlerden biri olarak da kabul edilebilir. Parça içinde yayılan atak ve breakdown bileşimleri son derece akıcı ve sarsıcı bir etki yaratmış ve salt bu akıcılığından bile benim albüm içindeki bir numaralı parçam "Your Existence" oldu. İşte video klibi de hemen aşağıda, çekinmeden izleyiniz :
Albümün 7. parçası "Trophy Child" ve ardından gelen "My Own Grave" trafikleri bakımından az çok benzerlik gösteren iki parça, fakat özellikle My Own Grave'de kullanılan riff'ler harika. Burada davulcu Lance Greenfield'a da bir parantez açmak gerekecek, zira kendisi gerçekten takibi zor kısımlarda ve ani geçişlerde hiçbir şekilde aksamadan ataklarını kuvvetli şekilde devam ettirebilen ve hatta bunu son derece rahat bir çalma biçimiyle yapabilen az bulunur davulculardan biri. Bu parça dikkatli dinlenirse Lance'in sahici bir farklılık yaratmış olduğu net bir şekilde anlaşılacaktır. 9. sırada bulunan "Something To Live For" ise albümün en uzun parçalarından biri olmasının yanında melodik öğelerin sık kullanımıyla da oldukça öne çıkan bir eser. Kıvam bakımından post-hardcore yakınlığı göze çarpıyor belki, fakat parçanın tek ve muhteşem breakdown'u yaklaşık 40 saniyeye yakın sürerek bu düşünceyi yerle bir etme gücüne de sahip olduğunu gösteriyor olmalı.

Sona doğru yaklaşırken 10. parça "Real Talk" karşımıza çıkıyor ve bu parçayı direkt Sweet Talker adlı EP'lerinden çıktığını anlıyoruz. Fakat bu yeni versiyonu öncelikle sözleri bakımından, sonrasında da enfes miksajı bakımından ayrı bir özelliğe sahip. "Take some time, I've been fine, I've been here waiting for you..." şeklinde kapanışı ise çok manidar; parçanın albüm versiyonu için albümü indirmeniz gerekir elbet, fakat EP versiyonunu hemen aşağıdaki linkten dinlemeniz -ne olursa olsun- şiddetle tavsiye edilir :
Kapanışı ise "Praise Feeder" ile yapılıyor ve gerek patlayan breakdown'ları, gerekse karmaşık trafikleri ile metalcore'un kaotik öğelerini sonuna dek kullanmış olduklarını bir kez daha kulaklarımıza çarpıyorlar. 

Kesinlikle senenin en güzel çalışmalarından birine imza atmış olan Like Moths To Flames kısa zamanda geniş bir takipçi kitlesine ulaşmış halde ve ilerleyen tarihlerde bundan çok daha fazlasını görebileceğimiz hiç uzak bir ihtimal değil. 

Parça Listesi :
1. The Worst In Me
2. GNF
3. No Hope
4. You Won't Be Missed
5. Faithless Living
6. Your Existence
7. Trophy Child
8. My Own Grave
9. Something To Live For
10. Real Talk
11. Praise Feeder

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder