5 Kasım 2011 Cumartesi

For ALL I AM - Lone Wolf

Chicago'lu metalcore beşlisi For ALL I AM, yeni EP çalışmaları Lone Wolf ile karşımızda. Yaş ortalamaları 20 civarında olan bu gençlerin daha şimdiden kendilerine has bir sound'a sahip olduklarını rahatlıkla söyleyebilirim. Son kayıtları Lone Wolf da bu fikri sağlam bir şekilde destekliyor zaten; 5 parçalık EP baştan sona klas ve kaliteli, basit bir kayıt olmadığı her haliyle anlaşılıyor. Kendi çabalarıyla hallettikleri profosyonele yakın prodüksiyon, gerçekten yerine harikulade şekilde oturmuş ve grubun kendi çizgisini daha da belirgin hale getirmiş.

EP çok güçlü bir parça olan "Overthrown" ile başlıyor; bol drop'lu bass'lar ve ara ara djent'e dahi kayabilen harikulade bir metalcore stili göze çarpıyor. Olmazsa olmazlardan biri clean vokalli nakaratlar ise gitarist Chase'in keyifli sesiyle ortaya çıkıyor, fakat daha da ötesi breakdown'ların sarsıcı ritmleri özellikle kapanış kısmına yaklaşırken fena halde etki altına alıyor dinleyeni. İkinci sırada "Eyedentical" karşımıza çıkıyor -ki hem scream hem de brutal vokali enfes bir şekilde işleyen vokalist Aria'nın yanında, gitarlarda Tom ve Chase'in uyumları da çok etkili. Baştan sonra "tam" olmuş bir melodik metalcore sound'u mevcut parçada, gerek breakdown'ları gerekse akıcı riff'leriyle kesinlikle dikkat çekici bir parça "Eyedentical". İşte bu enfes parçayı aşağıdaki linkten dinleme şansınız var :
Üçüncü sırada "Injustice" var ve EP'nin en kısa parçası olmasına rağmen bol breakdown'ı, tadı damağınızda kalacak clean vokalleri ve bitmeyen enerjisiyle fark yaratıyor. Özellikle parçanın ortasına gelirken başlayan breakdown'daki güçlü gitar tonları kesinlikle çok özel bir hava katmış; Mario'nun basları ise bu parçayı ayrı kılan en büyük etken, dinleyince hak vereceksiniz. Dördüncü parça "Holes" ise melodik başlangıcı ile ve clean öğeleriyle dikkat çekiyor, ancak ikinci dakikaya yaklaşılan saniyelerde öyle sert bir breakdown giriyor ki apayı bir boyuta giriyorsunuz. Trafikleri son derece yerinde ve karmaşık ritmleri ve riff'leri dinleyeni fazla yormadan aktarabilen bir parça kısacası "Holes". 

EP'nin kapanışı "Afterlife" ile yapılırken, daha ilk saniyeden parçanın davul ve gitar ahengi sizi sarmaya başlıyor. Clean vokallerin, sağlam altyapılı breakdown'ların ve melodik metalcore öğelerinin harikulade şekilde bezendiği lezzetli bir kapanış çalışması "Afterlife".

Senenin kesinlikle dinlenilmesi gereken eserlerinden birini yaratmış olan For ALL I AM'i takip etmeye devam edin!
Parça Listesi :

1. Overthrown
2. Eyedentical
3. Injustice
4. Holes
5. Afterlife

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder