19 Mayıs 2012 Cumartesi

Far From Here - The World Will Know

Bu güzel Mayıs gününde, Türk gençliğine armağan edilmiş bu özel günde sokakları coşkuyla ve heyecanla doldurmadan önce yeniden karşınızdayım. 

Müzikte öncelikle emek verilen işin kaliteli olması, her açıdan keyfi artıran bir öğedir hem dinleyici hem de yapımcı için. Zira önceliği her daim kaliteye vermeye çalışırlar, bu sebepten olsa gerek farklılık yaratmaya çalışmak da bazen ikinci planda kalabilir. Ancak, 2009 yılında Moskova'nın arka sokaklarında birleşmiş olan 6 gencin yaptıkları ise hem kendi bölgeleri için bir farklılık, hem de kalite kokuları taşıyor buram buram. Far From Here, 2010'da çıkardıkları debut çalışmaları olan Degradation EP'den sonraki ikinci EP'leri The World Will Know ile bilimum yerleri doldurdu bile. 

Müzikal açıdan baktığımızda bu adamlar metalcore'un tüm özelliklerini kullanmaya çalışmış, hatta ilaveten synth efektlerini de bolca kullanarak elektronik altyapıyı da coşturmuş ve post-hardcore'a ciddi ciddi göz kırpmışlar. Grupta davulcu ve vokal olmak üzere iki adet Andrey bulunduğundan mütevellit, vokal olana vokal Andrey diyeceğim. Kendisi bir miktar Rusça'nın fonetiğine bağlı kalarak okumuş parçaları, İngilizce'sinin pek de anlaşılabilir olmaması bu yüzden; ancak yine de bu pek dert edilmiyor, zira trafiklere ve tonlara oldukça uygun scream vokalleri olduğunu söyleyebilirim. Tabi bu aksan farklılığı scream'lerde değil clean vokallerde daha çok kendini gösteriyor, post-hardcore yaklaşımına uygun tiz clean'ler ilk başta size biraz 'farklı' gelebilir. 

Öte yandan, davul Andrey'in bazı parçalarda harikulade ataklar ortaya çıkardığını söylemeden geçemeyeceğim. "Where Is The Sunrise", "We Have Time" ve "Everlasting" davulun bana kalırsa daha çok coştuğu parçalar, özellikle breakdown geçişlerinde ciddi fark ortaya koyuyor. "Scarlett" ve "Player" efekt açısından da oldukça zengin parçalar; hatta "Scarlett"in ortalarına doğru hafif geri plandan yansıyan 'orgazm çığlıkları', parçaya hiç beklenmedik ama çok da tatlı bir hava katmış -ki oldukça sağlam bir özgüvene sahip olduklarını gösteren bir detay bu. 

EP'nin kapanışı "Eternity" adında enstrümantal bir interlude ile yapılmış, içinde bolca ve breakdown ve klavye efekti barındıran keyifli bir son olmuş bana kalırsa. Tonlama ve miksaj konusunda parçalarının hiçbir eksiği yok, sadece vokalleri daha anlaşılır kılabilirlerse tadından yenmezler ancak bu da artık vokal Andrey'in keyfine kalmış bir olay gibi gözüküyor. 

Kısacası, denemeye ve dinlemeye değer adamlar Far From Here ve ben kendilerine şimdiden kefilim! Doya doya tüketiniz... 

Orijin : Moscow / Rusya
Janr : Post-hardcore/Electronic
Kalite : MP3, 320 kbps

Parça Listesi :
1. Escape This Hell
2. Everlasting
3. Stay By My Side
4. For You
5. Scarlett
6. Where Is The Sunrise
7. Love. Hope.
8. We Have Time
9. Following Our Dreams
10. Player
11. Eternity

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder