3 Mayıs 2012 Perşembe

Everlasting Weekend - Between Us And Them

Üzerimizdeki ölü toprağını baharın ilk güneş hüzmeleriyle atmaya başladığımız şu günlerde, müzikal açıdan da doyurucu yapımlar karşımıza çıkıp keyfimize keyif katmıyor değil elbet. En azından 3 haftalık dilimi ele alırsam çok da fazla sayıda 'kaliteli' albüm ile karşılaşmadım, fakat onların aralarından 'bir şekilde' sıyrılanlar da oldu. İşbu grup, İsveç'in güzel toprakları Stockholm'ün ücra bir köşesinden oldukça da tatlı bir yapımla sayfamızda bitiverdi. Everlasting Weekend, müzik hayatlarının ilk EP kayıtlarıyla metalcore sahnesine elektronik hazneli bir atılım yapmış oldu. Yaptıkları janr için direkt olarak trancecore diyemeyeceğim, fakat elektronik metalcore demekten de kendimi alamayacağım. Aynı bokun yeşili gibi oldu biraz, bu kez yapabileceğim bir şey yok. Zira kendileri de The Devil Wears Prada ile hafif bir benzerlikleri olduğunu reddetmiyor; bu da gayet elektronik metalcore yakınlıklarına delalettir diyebiliriz. 

5 parçalık EP'nin güzelliği ise dubstep/trance efektlerinin bol bol kullanılarak metalcore'a güzelce yedirilmiş olması; zaten dubstep'in iyice new-trend olarak ayyuka çıktığını bilmeyen yoktur diye düşünüyorum. Öte yandan, scream vokallerde Ludvig Tornefjell çok gaz bir performans sergiliyor, ona paralel olarak gitarlardan biri ve aynı zamanda clean vokalleri yaratan adam olan Pontus Leoo'nun nakaratlara eşlik edişi gayet şık. İkinci gitar ve programlamadan sorumlu mühendis Sebastian Widin ise Akai synth'iyle yardırdıkça yardırmış, kullandığı efektler hakikatten parçaların enerjisine enerji katmış. 

İlk EP'leri için heyecanlandırıcı da bir teaser yayımladılar 2 hafta evvel, eh bu durumda bana da paylaşmak düşer :



Güzel bir sound'ları mevcut ve bu yolda ilerlemeleri durumunda son derece 'taş' bir full-length album ile karşılaşacağımız aşikar. Bekleyip göreceğiz efendim. Tekrar görüşmek dileğiyle, hoşçakalın...

Orijin : Stockholm, İsveç 
Janr : Post-Hardcore / Electronic / Metalcore
Kalite : mp3, CBR 320 kbps

Parça Listesi :
01. Intro: The Beginning
02. Nothing Like You
03. Deceiver
04. Come To My Senses
05. Limitless

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder