18 Ağustos 2012 Cumartesi

The Faceless - Autotheism

Kaotizmin müzikal bir karşılığını arasak bu tanımlardan biri mutlaka The Faceless adını içerirdi. Önceki albümlerinden zaten ne kadar katostrofik denizlerde yüzdüklerine aşinaydık, progresif öğelerin tamamını technical deathcore seviyesine taşıyabilmiş olan nadir gruplardan biri haline geldiler; ancak yeni albümleri Autotheism ile varolan çizginin de üzerine çıkarak kontrastı bir kaç seviye daha kararttıklarını görüyoruz. 
Parçalarıyla ilgili spesifik anlatımların gittikçe zor ifa edilir hale geldiği aşikar; grubun en eski üyesi gitarist Michael Keene'in sololarının tabiri caizse coşum coşum coştuğu, Lyle Cooper'ın davulda varolan tüm ton ve metronomlardan gani gani yararlandığı, film fragmanlarından kopup gelmişçesine heyecan verici efektler ve arka fonlarla bezenmiş intro'lar, interlude'lar, ve daha neler neler... Hani kreatiflik diyorduk ya hep, en kısa açıklamalarından biri "Autotheist Movement III: Deconsecrate" adlı parçalarında yaklaşık yarım dakika kadar süren bir saksofon solosu  dahi mevcut! Artık progressive, technical ne derseniz diyin bu adamlar tümünden koca bir merdiven ötede!

Bir parantez de geçen sene gruba katılan basçı Evan Brewer için açmalıyım, zira Autotheism'de fena halde döktürüyor Animosity'nin eski basçısı. Albümün sondan bir önceki kısa sahnelik parçası "Hymn of Sanity"de -ki gitarların hızını takip dahi etmek kolay değil!- parmaklarını kolay kolay göremeyeceğimize bahse bile girebilirim. Ayrıca kapanış parçası "In Solitude" kesinlikle nadide bir eser, hatta yer yer Opeth havası bile sezebilirsiniz diye düşünüyorum. Tüm albümde brutal kısımları yeni vokalist Geoffrey Ficco seslendirirken, clean bölümleri ise Michael Keene patlatmakta. Bu çılgın albümün trailer'ını da aşağıda vereyim, tam olsun : 


Bunca bilgiden sonra artık size bu şaheseri kulaklarınızla buluşturmak kalmış. Tez zamanda, edinin, dinleyin, dinletin!
    
Orijin : Los Angeles, California, US
Janr : Technical Death Metal
Kalite : MP3, VBR ~271 kbps

Parça Listesi :
1. Autotheist Movement I: Create
2. Autotheist Movement II: Emancipate
3. Autotheist Movement III: Deconsecrate
4. Accelerated Evolution
5. The Eidolon Reality
6. Ten Billion Years
7. Hail Science
8. Hymn of Sanity
9. In Solitude

2 yorum:

  1. Hi, we are from Indonesia. we want to introduce about the metalcore community in Indonesia. possibly, with this, although we can expand the friendship of the virtual world, or we could just swap the community in your country. try to visit some of our sites: http://www.facebook.com/IndonesianMetalcore or http://indonesia-metalcore.blogspot.com . Thx. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Thank you for your interest, I checked these sites and really like the contents. Hope we can expand the effect of the communities between two countries, so I liked the page on facebook and will follow the updates ;)

      Sil