Albümün açılış parçası, albümle aynı adı taşıyan "Pariah's Vow" için senfonik öğelerle başlayıp metalcore öğeleriyle sona eren bir interlude diyebiliriz. Heyecan verici bir başlangıç olduğu aşikar, tempoyu hiç düşürmeden ikinci parça "Lost In The Call" büyük bir patlamayla başlıyor. Giriş atağı ve riff'ler gerçekten çok enerjik ve son derece güçlü. Trafiği fazla karmaşık olmasa da kulakları doldurabilen parçalardan biri, üstelik orta kısımlarında da oldukça sağlam bir breakdown içeriyor ve tadını damağınızda bırakıyor. "Lost In The Call"un clean vokalin de kullanıldığı ender parçalarından biri olduğunu da es geçmemeliyim.
Üçüncü parça "Cold-Blooded" yine farklı riff'leriyle öne çıkan bir parça, gitaristler Kyle Church ve Joe Balsewicz'in uyumları kesinlikle muazzam. Özellikle parçanın ikinci dakikasından sonra gelen armoni ve ardından başlayan atak son derece keyifli. Albümün dördüncü parçası "80 Proof Ocean" adını taşıyor ve eserin en kısa iki parçasından biri olmasına rağmen son derece atak bir parça. Hafif bir breakdown ile başlayıp Lamb Of God-vari bir trafikle ve harikulade bir soloyla adeta akıp gittiğini söylemek mümkün. Beşinci parça "Confinement" çok sıkı bir girişe sahip ve özellikle davulun dikkatle dinlenmesi gereken parçalardan. Grubun davulcusu Ean Smith'in güçlü bir performansı olduğunu söylemeliyim. Kapanışa yaklaşırken uzun bir solo tamamen gitarist Kyle'ın eseri, kesinlikle çok etkili.
"Valediction" albümün 6. parçası olarak karşımıza çıkıyor ve oldukça sert ataklarla, hatta uzun blast'larla başlıyor. Vokaller Clay Smith ve Michael Cattani, hem brutal hem de scream olarak fena halde sarsıcı; özellikle ikisi biraraya geldikleri anda dinamit etkisi yaratabiliyorlar. Parçanın ikinci dakikasına yaklaşırken sağlam bir blast sonrası çok farklı bir breakdown bizi karşılıyor. Kapanıştaki solo ve breakdown bileşimi ise kesinlikle tam puan alacak cinsten. Salt bu parça bile albümün çok kaliteli bir miksaja sahip olduğunu gözler önüne seriyor. Yedinci parça "The Solace Of Uncertainty" sakin ve enstrümantal bir geçiş parçası, hafif ritmi ve solosuyla kulakları olduğu kadar ruhu da dinlendiriyor.
Albümün 8. parçası ise "Indulgence" ve bana göre en güzel intro'ya sahip Sleep Serapis Sleep eseri. Temposu bir saniye bile düşmeyen parçada sert riff'ler ve son derece agresif vokaller dikkat çekiyor. Yine kafa koparıcı ve çok farklı bir breakdown eklemeyi ihmal etmemişler, enstrüman hakimiyeti açısından sadece bu breakdown bile büyük bir kanıt olabilir grubun kalitesi adına. Sondan bir önceki parça "No Rest For The Ruthless", hafif melodik bir şekilde başlayan ancak olağanüstü bir atakla birleşen çok keyifli bir eser. Dur-kalk değişkenleri ve kısa solosuyla dahi farklılık yarattığını söylemek mümkün; ayrıca son saniyesine kadar dinmeyen enerjisi ve toplu şekilde haykırılan outro'suyla enfes bir havası mevcut.
Bu enfes albümün son parçası, kesinlikle ayrı bir paragraf açılması gereken bir parçaydı. "Maleficium" uzun sözleriyle derin bir hikayeyi işlerken, enstrümantal olarak da dinleyiciyi fena halde sarsıyor. Sağlam atakları, son derece teknik riff'lerinin yanında tek kelimeyle muhteşem breakdown'uyla diğer parçalardan hafifçe de olsa ayrılarak tüm albümün özeti gibi karşımıza çıkıyor. "Behold, the Devil lives within us; in a virtuous mask he doth hide. If my soul is to be cleansed in flame, I only ask to witness this tempter's demise." gibi oldukça farklı liriklere sahip bir parça olan "Maleficium", kelime anlamı olarak da "the term applies to any magical act intended to cause harm or death to people or property" olarak belirtilmekte; yani insanların ölmelerine ya da zarar görmelerine neden olabilecek büyü anlamına geliyor. Şarkıda da tam buna uygun bir hikaye anlatılmakta.
Christian metal etkilerinin bazı parçalarında hissedilebilmesine rağmen, Sleep Serapis Sleep kendilerini özellikle Christian band kapsamının dışında sayıyor ve bu şekilde değerlendirilmek istemediklerini belirtiyorlar. Son albümleriyle de sound kalitesine daha fazla ağırlık vererek neye dikkat çekmek istediklerini daha iyi gösterebildiler kitlelere, bu kesin. "Pariah's Vow" 2011'in mutlaka dinlenilmesi gereken albümlerinden.
Parça Listesi :
1. Pariah's Vow
2. Lost In The Call
3. Cold-Blooded
4. 80 Proof Ocean
5. Confinement
6. Valediction
7. The Solace Of Uncertainty
8. Indulgence
9. No Rest For The Ruthless
10. Maleficium
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder