Şimdiden belli oldu ki, bu sene Avrupa'nın dört bir yanını dolaşacağız yeni yapımlar ve yeni gruplar sebebiyle. Çeşitliliği kutlamak tabi ki başlıca hedefimiz, dolayısıyla bu duruma hiç de üzülmeyeceğimi söyleyebilirim. Ancak yine de bu toprakların çocukları (her ne kadar komple Avrupa kıtasını ele alarak söylüyor olsam da) her daim bir adım önde olacak bana göre, çünkü artık sınırları Amerika kıtasını çoktan aşan bir dalga metalcore.
Bugün Rusya'nın muhteşem şehri St. Petersburg'dayız. The Korea sağolsun yeni albümleriyle bizlerle beraber olacak; bu harikulade müzisyenleri de tanıtmaktan büyük övünç duyacağım. Öncelikle Chariot Of The Gods'ın djent ve metalcore/deathcore sound'ları arasında dolaşan bir albüm olduğunu söylemek gerek; fakat şimdiye dek duyduğum en dengeli ve leziz harmanlardan biri bu. Özellikle djent etkisi o kadar güzel öne çıkartılmış ki, nispeten uzun parçalarda çılgın atan riff'ler, breakdown olduğunu bile farkedemediğiniz ince geçişler ve Ilya Sannikov'un enfes clean vokalleri tam olarak bu havayı sağlamış. Progresif, senfonik, hatta elekronik öğeler bile barındıran bir albüm bu; kısa bir interlude olan Нева (Neva) parçasında kullanılan clean gitar tonları ve saksafon geçişleri, yine clean/progressive bir açılışla tüyleri diken diken eden Кобра (Cobra), tipik bir post rock parçasına benzeyen interlude -albümün kapanış parçası- Дорога домой (The Road Home), girişteki djent patlamalarıyla dinleyeni içten içe sarsan Теория хаоса (Chaos Theory) yalnızca örnek olarak bile gösterilebilir.
Yeniliklere tamamiyle açık müzisyenler olduklarını albümün her saniyesinden anlayabiliyorsunuz, öyle ki tipik metalcore veya enstrümantal djent gruplarına hiç benzemiyorlar. Bazı parçalarında clean vokal ve djent yumuşaklığını olabildiğince çok kullanırlarken (örneğin Ватерлиния -Waterline- veya Я понял, чего ты ждешь -I Understand What You're Waiting For- adlı parçalarında) bazılarında ise djent/metalcore karışımının vurucu katılığını her saniyeye yayabiliyorlar (örneğin Манускрипт -Manuscript- adlı parçalarında) ve ilk bakışta ağırlığı iki yönde farklılaşan bu etkinin arasında olağanüstü bir köprü kurabiliyorlar. Bu harikulade albümün açılış parçası olan Кобра (Cobra) aşağıdaki linkten dinlenebilir, devamı için takip edin!
Size tavsiyem, bir an evvel bu adamları dinlemeye bakın; Rusça dağarcığınız iyi olmayabilir, hatta sözlerden hiçbir şey anlamıyor olabilirsiniz, ama merak etmeyin, djent sizi mütemadiyen birleştirir.
"Djent, connecting people!"
"Djent, connecting people!"
Esen kalın...
Parça Listesi:
1. Кобра (Cobra)
2. Ватерлиния (Waterline)
3. Манускрипт (Manuscript)
4. Зомби (Zombies)
5. Нева (Neva)
6. Я понял, чего ты ждешь (I Understand What You're Waiting For)
7. Армада (Armada)
8. Валгалла (Valhalla)
9. Поцелуй Иуды (Judas Kiss)
10. Теория хаоса (Chaos Theory)
11. Дорога домой (The Road Home)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder